Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μια ενδεικτική απόδειξη για τον ολοκληρωτισμό των απαιτήσεων των δανειστών και του Σόϊμπλε από... γερμανούς οικονομολόγους.

Ένα οκτώ λεπτών, περίπου, βίντεο του Γερμανικού καναλιού ARD είναι ενδεικτικό για την διαστροφή της αλήθειας σχετικά με το τι πραγματικά απαιτούν οι Γερμανοί από την Πατρίδα μας και αν όντως έκαναν ποτέ κάποια προσπάθεια σύγκλησης με όσα πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση. 

Κάποια βασικά σημεία του βίντεο που αποκαλύπτουν την αλήθεια είναι τα εξής:

-Οι δηλώσεις του γερμανού Υπ. Οικονομικών Σόϊμπλε είναι ξεκάθαρες, ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση είναι απαράδεκτη, ενώ και οι λοιπές απόψεις όπως του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Sigman Gabriel είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης εκβίασαν την Ευρώπη.

-Μετά τη μη αποδοχή του κειμένου από την ελληνική πλευρά ακολουθεί συνέντευξη τύπου όπου η καγκελάριος Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος Γκάμπιελ ισχυρίστηκαν ότι πρόσφεραν στην Ελλάδα μια γενναιόδωρη βοήθεια των 35 δις ευρώ. Ωστόσο, μια προσεκτική μελέτη του κειμένου της πρότασης των εταίρων δεν αναφέρει πουθενά τα 35 δις...

-Γερμανοί οικονομολόγοι δηλώνουν ότι τα χρήματα που μάς "υποσχέθηκε" η κα Μέρκελ είχαν ήδη προεγκριθεί, προφανώς απ' όλους τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά δεν τα αποδέσμευαν διότι απαιτούσαν τη συγχρηματοδότησή τους από την Ελλάδα, κάτι που λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών της δεν ήταν δυνατόν να γίνει.

-Ο Λουξεμβουργιανός Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ στη συνέντευξη- προπαγάνδα (29.6.2015) που έδωσε λίγο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίους, με σκοπό να πείσει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει "ναί" είπε ψέμματα. Όχι μόνον ένα. Μάς δήλωσε ότι στο πακέτο μέτρων που πρότειναν οι δανειστές δεν υπήρχαν μειώσεις συντάξεων. Το σημείωσε μάλιστα δυο φορές. Ωστόσο, μελετώντας κανείς το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων βλέπει ότι στο κείμενο γράφεται ξεκάθαρα ότι απαιτείται αύξηση συνταξιοδοτικών εισφορών και μείωση των επιδομάτων στους χαμηλοσυνταξιούχους, βλέπε ΕΚΑΣ. 

-Ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε υποχωρήσει σε πολλά σημεία -προκειμένου να βρεθεί συμφωνία- υπήρξε μια σύγκλιση όσον αφορά το ΦΠΑ. Εκκρεμούσε τι ποσοστό του φπα θα αντιστοιχίσει σε προϊόντα και υπηρεσίες (π.χ. στον τουρισμό). Το Eurogroup όμως, δηλαδή οι Υπ. Οικονομικών των εταίρων, επενέβησαν σε όλο το κείμενο μη σεβόμενοι της ελληνικές προτάσεις και απαίτησαν, μεταξύ άλλων, δημιουργία φόρου πετρελαίου για τους αγρότες, κατάργηση φοροαπαλλαγής για τους νησιώτες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων κ.α.


-Όπως σημειώνει Γερμανίδα οικονομολόγος στόχος της κ. Μέρκελ και του Σόϊμπλε ήταν να μην επιτραπεί σε καμία περίπτωση στην Ελλάδα να ασκήσει εναλλαχτική οικονομική πολιτική. Οι δανειστές και ο γερμανός Υπ. Οικονομικών Σόιμπλε απαιτούσαν από την κυβέρνηση να υπογράψει υφεσιακά μέτρα, χωρίς ρύθμιση ή συζήτηση για το μη βιώσιμο εξωτερικό χρέος. Αυτό θα σήμαινε, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, χιλιάδες νέες επιχιερήσεις με...λουκέτο, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, αυτοκτωνίες, μείωση του ΑΕΠ της χώρας μας σε μεγάλο ποσοστό κλπ 

- Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σούλτς δηλώνει ξεκάθαρα ότι μετά το δημοψήφισμα σίγουρα θα βοηθήσει τον ελληνικό λαό αλλά όχι την... ελληνική κυβέρνηση. 

Δείτε το βίντεο με υπότιτλους εδώ: 


Επιμέλεια: Ξενοφών Οικονομικός (6.7.2015)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες σημειώνουμε πως:
-ό,τι υπάρχει σε αυτό το blog είναι αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας τόσο των έργων του Σωτήρη Σοφιανόπουλου όσο και άλλων επιστημόνων οι οποίοι αναφέρονται όπως και οι αντίστοιχες πηγές και βιβλιογραφία.
Ως εκ τούτου τα άρθρα μας αποτελούν πνευματικό κόπο της ομάδας μας ή μεμονωμένου συναδέλφου μας που τα συντάσσει.
Το δικαίωμα χρήσης και αναδημοσίευσης του υλικού από το blog μας καθορίζεται από τον αντίστοιχο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας Ν. 4481/2017 σε συνέχεια του Ν. 2121/1993.
-Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου μας υπό την αυστηρή προϋπόθεση επισύναψης της πηγής μέσω ενεργού συνδέσμου και αναφοράς του blog και του ονόματος του συγγραφέως του άρθρου.
-Σχόλια θα εγκρίνονται όταν είναι σχετικά με το θέμα, εννοείται ό,τι δεν περιέχουν προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δεν περιέχουν συνδέσμους αμφιβόλου αξιοπιστίας.
-Όταν αποστέλλετε κείμενα μέσω σχολίων ή e-mail και δεν είναι δικά σας παρακαλείσθε να αναγράφετε την πηγή τους.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.