Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ο υψηλόβαθμος τραπεζίτης Ronald Bernard (Ρονάλντ Μπερνάρντ) προχώρησε σε αποκαλύψεις. Το νομισματικό σύστημα παγκοσμίως ελέγχει μια μειοψηφία με κορυφή την B.I.S. Απολαμβάνει ασυλίας, είναι υπεράνω όλων των νόμων παγκοσμίως, έχει δική της αστυνομία. Χρησιμοποιεί το σύστημα δημιουργίας χρήματος ηλεκτρονικά από το χρέος και απομυζά πραγματικές αξίες (πόρους, πρώτες ύλες, ορυκτό πλούτο κλπ.) Ο ρόλος του επιτοκίου. Ο Ronald Bernard ακολούθησε την συνείδησή του και προβαίνει σε αποκαλύψεις. Α' Μέρος

Ο Ολλανδός στην καταγωγή Ronald Bernard (Ρονάλντ Μπερνάρντ) πριν 4 περίπου μήνες (Απρίλιος 2017) δίνοντας σειρά συνεντεύξεων προχώρησε σε αποκαλύψεις για το πως λειτουργεί το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και ιδιαίτερα, βέβαια, το τραπεζικό. 

Ο Ronald Bernard υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος και είχε προτάσεις να ανέλθει ακόμη περισσότερο στην κλίμακα εξουσίας συμβιβαζόμενος ή/και κάνοντας εγκλήματα. Αρνήθηκε να το κάνει. Ακολούθησε τον δρόμο της συνειδήσεώς του και προχώρησε σε αποκαλύψεις (βλέπε μέρος των απομαγνητοφωνημένων αποκαλύψεών του εδώ και μεταφρασμένων εδώ).

Σκοπός της ανάρτησης αυτής είναι να παρουσιάσει συνοπτικά τις αποκαλύψεις του Ronald Bernard οι οποίες βέβαια τεκμηριώνουν τα σχετικά με την ίδρυση και τον ρόλο διεθνών οργανισμών όπως την Bank for International Settlements (B.I.S.), την World Bank (Παγκόσμια Τράπεζα), την European Central Bank, τον E.S.M. (European Stability Mechanism) οι οποίοι εξυπηρετούν τους στόχους μιας ολιγομελούς παγκοσμίου ελίτ.

ο Ronald Bernand στην συνέντευξη του με την Irma Schiffer

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Ronald Bernand

Σε μια απο τις συνεντεύξεις του λοιπόν στην DVM TV και την δημοσιογράφο Irma Schiffers ο πρώην τραπεζίτης Ronald Bernard αποκαλύπτει: (Η μετάφραση-απόδοση των όσων καταθέτει ο Ronald Bernard έγινε από το blog μας http://hellas-economy.blogspot.gr/. Είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης και αν υπάρχει κάποιο λάθος ζητούμε την κατανόηση. Δεν έγινε ούτε σκόπιμα ούτε για να υπερβάλουμε στα όσα, έτσι κι αλλιώς αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά καταθέτει ο R.B. Οι υπογραμμίσεις, επισημάνσεις με bold και σημειώσεις είναι δικές μας).

-Στην κορυφή του οικονομικού νομισματικού συτήματος ενεργούν 8.000 με 8.500 άνθρωποι το οποίο (σύστημα) ''φθάνει'' σε εμάς με τις τράπεζες και το χρήμα που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

-Το νομισματικό αυτό σύστημα, σαν οργανισμός, έχει πυραμιδοειδή μορφή. Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται αυτοί οι 8.500 άνθρωποι και αμέσως κάτω από αυτούς η B.I.S. (Bank for International Settlements) η οποία ιδρύθηκε το 1930 από τους Ολλανδούς. Η έδρα της B.I.S. βρίσκεται στην Βασιλεία (Basel) της Ελβετίας (περισσότερα για την B.IS. Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών διαβάστε εδώ και εδώ). Οι εντολές δίνονται από αυτή την ομάδα των 8.500 ανθρώπων προς την B.I.S. που είναι το κέντρο του παγκόσμιου τραπεζικού και οικονομικού  συστήματος και από αυτήν διαχέονται προς τα κάτω. 

-Το 1931 η B.I.S. αναγνωρίστηκε παγκόσμια να είναι το κέντρο του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Οι Κεντρικές Τράπεζες των διαφόρων κρατών είναι μέλη της B.I.S. Στον διαδικτυακό τόπο της B.I.S. (βλέπε εδώ) μπορεί κανείς να δει τους κανόνες, τις διαδικασίες κλπ που ακολουθεί. Η B.I.S. είναι σύμφωνα με το καταστατικό της ανεξάρτηση από το κράτος της Ελβετίας και χαίρει πλήρους ασυλίας. Παράλληλα είναι πάνω από κάθε νόμο παγκοσμίως. Έχει πλήρη ασυλία από όλα: (κράτη, νόμους, κανόνες κλπ.) στον πλανήτη. 

-Η B.I.S. διαθέτει την δική της αστυνομία που την προστατεύει και είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως ξεχωριστή οντότητα  από τα λοιπά κράτη. 

In the ''Headquarters Agreement'' it states:
-The B.I.S. enjoys inviolability (art.2) (Η B.I.S. έχει το απαραβίαστο)
-The B.I.S. has complete immunity (art.4) (Η B.I.S. έχει ολοκληρωτική ασυλία)
-The B.I.S. owns absolute (monetary) power. (Η B.I.S. διοικεί απόλυτα το νομισματικό σύστημα)
-The B.I.S. is placed above all laws worldwide. (Η B.I.S. είναι υπεράνω των νόμων παγκοσμίως)
-The B.I.S. won't be controlled by anyone. (Η B.I.S. δεν θα ελεγθχεί από κανέναν)
-The B.I.S. is a free state with its own police force. (Η B.I.S. είναι ανεξάρτητο κράτος με την δική του αστυνομική δύναμη).

-Η B.I.S. -στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο- ήταν το κέντρο της συννενόησης μεταξύ των φαινομενικά εχθρών Ναζί-Συμμάχων. Στην B.I.S. διαπραγματευόταν ο χρυσός από τους εβραίους, τα κράτη και λοιπούς ανθρώπους. 

-Στα κεντρικά της B.I.S. διατηρείται (=ελέγχεται, καθορίζεται) το νομισματικό σύστημα όπως υπάρχει σήμερα και καθορίζεται η ρευστότητα του χρήματος. Οι πραγματικές αξίες (εννοεί: υποδομές, πραγματικό χρήμα, ακίνητα, ορυκτός πλούτος, πρώτες ύλες κλπ) αποσπώνται εκβιαστικά από τους απλούς ανθρώπους. Το πετυχαίνουν αυτό χρησιμοποιώντας το οικονομικό σύστημα. Πως το κάνουν αυτό; 


-Κάτω από την B.I.S. υπάρχει το I.M.F. (International Monetary Fund - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και η World Bank (Παγκόσμια Τράπεζα) που υποτίθεται ότι βοηθούν τα κράτη όταν το έχουν ανάγκη. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι να δημιουργούν χρέη σε ένα κράτος το οποίο ποτέ δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει. Υπολογίζουν εκ των προτέρων τα ποσά των δανείων ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα το πετύχουν αυτό. Επιτρέπουν σε κράτη να κάνουν ''ανοίγματα'' σε άλλα κράτη ή περιοχές που έχουν π.χ. πρώτες ύλες. Κατόπιν μέσω των ''δικτύων'' τους εκβιάζει (εννοεί η B.I.S.) τα κράτη να επιστρέψουν -έναντι του τεράστιου χρέους (που αδυνατούν να αποπληρώσουν)- τα χρήματα σε είδος (υποδομές, πρώτες ύλες, ορυκτό πλούτο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ.) Για να το επιτύχουν αυτό το μόνο που απαιτείται είναι να ''εξαγοράσουν'' τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών εκβιάζοντάς τους με παιδιά κλπ. Τους εξαγοράζεις και μετά τους κατέχεις.  


-Το επόμενο επίπεδο διοίκησης του συστήματος αυτού μετά την B.I.S., το I.M.F. και την World Bank είναι οι Κεντρικές Τράπεζες των κρατών, η Federal Reserve στις Η.Π.Α. καθώς και λοιποί θεσμοί ανεξάρτητοι από τις κυβερνήσεις. Τέτοιοι θεσμοί είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της οποίας παραρτήματα είναι οι κατά τόπους κεντρικές τράπεζες των ευρωπαϊκών κρατών.  Ακολούθως είναι οι εμπορικές τράπεζες αλλά και οι χρηματαγορές (χρηματιστήρια).

-Παρόμοιο ρόλο διαδραματίζει και το City of London. Ένα διαφορετικό κράτος ανεξάρτητο από την Μεγάλη Βρετανία. Το ίδιο ισχύει για το κράτος του Βατικανού και το Washington D.C. Υπάρχουν και άλλα τέτοια ανεξάρτητα κράτη στον κόσμο. Συγκεκριμένα το City of London, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του πλανήτη, καθορίζει την τιμή του χρυσού παγκοσμίως. Χειραγωγούν την τιμή του χρυσού σε ημερήσια βάση και έτσι μπορούν να γεμίσουν ή να αδειάσουν τις τσέπες των ανθρώπων από χρήμα. 

-Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν για να πετύχουν τα ανωτέρω και το έχουμε αποδεχτεί είναι το επιτόκιο. Στην οικονομία το χρήμα δημιουργείται από ένα συμβόλαιο βασιζόμενο στο χρέος. Για παράδειγμα παίρνουμε ένα κομμάτι χαρτί (μεταφορικά εδώ, εννοεί το κείμενο της σύμβασης δανείου) και πηγαίνουμε στην τράπεζα ζητώντας ένα δάνειο ή ενυπόθηκο δάνειο και βάζουμε στο χαρτί αυτό (την σύμβαση) τις υπογραφές μας. Την στιγμή που κάνουμε αυτό δημιουργείται από τη μια πλευρά ένα χρέος στον λογαριασμό σας και από την άλλη πλευρά μια πίστωση. Η πίστωση πηγαίνει σε σπίτι, αυτοκίνητο ή ότι άλλο θέλετε να αγοράσετε ενώ το ισόποσο χρέος είναι δικό σας από εδώ και πέρα. Έτσι από το τίποτε δημιουργήθηκε ηλεκτρονικά χρήμα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούν χρήμα από το τίποτα βασιζόμενοι στο χρέος. 

Υπάρχει όμως ένα ακόμη συστατικό στο σύστημα αυτό που μπορεί να κληθεί ''κόστος χρήσης'', είναι το επιτόκιο. Αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι ότι ένα επιτόκιο 5% κατά μέσο όρο (σε ένα δάνειο) δεν δημιουργήθηκε στο συμβόλαιο χρέους. Αυτό σημαίνει ότι το επιτόκιο αυτό έχουν να το λαμβάνουν από κάποιο άλλο ''συμβόλαιο'' το οποίο προκαλεί την αρχή της παγκόσμιας έλλειψης (φτώχειας) οδηγώντας σε ανταγωνισμό σε όλο τον κόσμο που πρακτικά δημιουργεί την μιζέρια (φτώχεια, οικονομική στενότητα) που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων. Υπάρχει ένα συνεχές ρεύμα (=ροή) αυτού του επιτοκίου του π.χ. 5% από την βάση της πυραμίδας (που είμαστε όλοι εμείς) που φθάνει έως την κορυφή της πυραμίδας (B.I.S.).   

Όταν κάνουμε τα μαθηματικά (του ανωτέρω 5% επιτοκίου) έχουμε 5% επιτόκιο για 10 χρόνια μάς δίνει 50%, για 20 χρόνια μάς δίνει 100% (σημ.: ισχύει προφανώς στην περίπτωση π.χ. ενός εξωτερικού χρέους το οποίο είναι μη βιώσιμο και το κράτος για να ανταπεξέλθει δανείζεται εκ νέου και με μεγαλύτερο επιτόκιο για να αποπληρώνει -κι αυτό εν μέρη- τα παλαιότερα δάνεια. Αντιπαράβαλε το τι είχε κάνει η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος με την οδηγία 289 της Νομισματικής Επιτροπής και το Νόμο 1083/30.10.1980. Μελέτησε σχετικά εδώ και στο τέλος της ανάρτησης την μαθηματική απόδειξη σε δρχ. τότε όπου ο τόκος ''τρέχει'' με γεωμετρική πρόοδο ενώ η αποπληρωμή με αριθμητική πρόοδο επομένως είναι φύσει αδύνατον να αποπληρωθεί το αρχικό κεφάλαιο. Βλέπε και τις συνέχειες: εδώ, εδώ και εδώ εδώ)

Σκεφτείτε η έλλειψη και η φτώχεια αυξάνονται. Για να ''λύσουν'' το πρόβλημα αυτό συνεχίζουν να δημιουργούν συμβόλαια χρέους πάνω σε παλιά συμβόλαια χρέους παγκοσμίως σε όλα τα στρώματα (κυβερνήσεις, εταιρείες-επιχειρήσεις, ανθρώπους κλπ) κάτω από αυτούς (B.I.S.). (σημ.:μάς θυμίζει αυτό -εδώ στην πατρίδα μας- τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια (που τις ακολουθούν) για ένα εξωτερικό χρέος που όλοι παραδέχονται ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση ως μη βιώσιμο αλλά ούτε αναδιάρθρωση γίνεται, ούτε ''κούρεμα''  (το PSI του Β.Βενιζέλου ήταν καταστροφικό δες εδώ κι εδώ) και συνεχίζουν οι ελληνόφωνες κυβερνήσεις να εκποιούν τα πάντα για την δήθεν μείωση του ή αδύνατη αποπληρωμή του;). 

Χρεός πάνω στο χρέος για να καλύψουν τις τρύπες εξαφανίζουν το 5% του πραγματικού πλούτου.
Η κορυφή της πυραμίδας απομυζεί (=ροκανίζει, ληστεύει) τις πραγματικές αξίες (πόρων, πρώτων υλών, υποδομών, ορυκτού πλούτου, εργασίας κλπ) -μέσω αυτού του συστήματος και του επιτοκίου- σαν μια αγέλη από βαμπίρ. Σε 20 χρόνια λοιπόν έχουν κλέψει 100% πραγματικών πόρων για το ψεύτικο χρέος που έδωσαν. 
Αυτό είναι που προκαλεί τα εθνικά χρέη των κρατών να αυξάνονται συνεχώς και σε όλο τον κόσμο. Κατόπιν εμφανίζονται εκθέσεις-μελέτες, όπως αυτή της Oxfam Novid (εδώ) -η οποία οργάνωση- μετά από έρευνα απέδειξε ότι 8 άνθρωποι κατέχουν όσα ο μισός πληθυσμός της γης. Πως αυτό είναι δυνατόν; 
Δεν είναι μόνον κερδοσκοπία. Είναι το επιτόκιο (μέσω του οποίου) η πραγματική αξία απομυζάται και πηγαίνει στα χέρια των κεφαλαιούχων στην κορυφή της πυραμίδας. 

Ένα τελευταίο βασικό στοιχείο της πυραμίδας είναι ότι υπάρχουν νόμοι, κανόνες, στρατός, αστυνομία, δημοσιονομικές υπηρεσίες, οργανισμοί κλπ -από την μια πλευρά της πυραμίδας (των απλών ανθρώπων)- που εξασφαλίζουν ότι το τελευταίο στρώμα της πυραμίδας, στον πάτο δηλαδή, που είναι η πραγματική ζωή παραμένει εκεί που είναι. Το έχουν ''στήσει'' έτσι ώστε να είναι βέβαιοι πως δεν θα καταλήξει στην κορυφή να είναι π.χ. 7 εκατομμύρια άνθρωποι. Δεν το θέλουν αυτό. Γι' αυτό είναι ασφυκτικά κλειστός ο δρόμος προς τα πάνω. 
Όσο οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως το σύστημα αυτό λειτουργεί, πως εξαπατώνται, πως ληστεύονται, πως ο πραγματικός πλούτος τους απομυζάται ώστε να γίνουν οι πάμπλουτοι στην κορυφή ακόμη πλουσιότεροι, όσο δεν το καταλαβαίνουν και δεν τους συνέχει αυτό το ζήτημα τίποτε δεν θα αλλάξει. 
Η μιζέρια και φτώχεια στον κόσμο είναι ένα business model. 
Η Συρία και ότι γίνεται εκεί είναι ένα business model. Πρόκειται (εννοεί στη Συρία) για πόρους-πρώτες ύλες και κάποια ακόμη συμφέροντα. 
Όλο αυτό οργανώνεται από έναν οργανισμό στην κορυφή της πυραμίδας (B.I.S.) και εκτελείται απο τα υπόλοιπα στρώματα. 


Επιμέλεια: Ξενοφών Οικονομικός (31.8.2017) ©
 
copyright 4481/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες σημειώνουμε πως:
-ό,τι υπάρχει σε αυτό το blog είναι αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας τόσο των έργων του Σωτήρη Σοφιανόπουλου όσο και άλλων επιστημόνων οι οποίοι αναφέρονται όπως και οι αντίστοιχες πηγές και βιβλιογραφία.
Ως εκ τούτου τα άρθρα μας αποτελούν πνευματικό κόπο της ομάδας μας ή μεμονωμένου συναδέλφου μας που τα συντάσσει.
Το δικαίωμα χρήσης και αναδημοσίευσης του υλικού από το blog μας καθορίζεται από τον αντίστοιχο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας Ν. 4481/2017 σε συνέχεια του Ν. 2121/1993.
-Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου μας υπό την αυστηρή προϋπόθεση επισύναψης της πηγής μέσω ενεργού συνδέσμου και αναφοράς του blog και του ονόματος του συγγραφέως του άρθρου.
-Σχόλια θα εγκρίνονται όταν είναι σχετικά με το θέμα, εννοείται ό,τι δεν περιέχουν προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δεν περιέχουν συνδέσμους αμφιβόλου αξιοπιστίας.
-Όταν αποστέλλετε κείμενα μέσω σχολίων ή e-mail και δεν είναι δικά σας παρακαλείσθε να αναγράφετε την πηγή τους.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.