Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Οι αποκαλύψεις του Ronald Bernard. Οι μηχανισμοί του επιτοκίου, του πληθωρισμού κ.α. με τους οποίους η ''ελίτ'' μεταφέρει πραγματικό πλούτο των κρατών-λαών σε αυτήν. Ο E.S.M. διασώζει όχι τις χώρες αλλά τις ιδιόκτητες τράπεζες, έχει πλήρη νομική ασυλία όπως και το προσωπικό του. Β' Μέρος

Σε σχετική μας ανάρτηση (εδώ) παρουσιάσαμε μέρος των αποκαλύψεων του υψηλόβαθμου τραπεζίτη Ronald Bernard. Οι συνεντεύξεις που έδωσε είχαν υψηλή θεαματικότητα. Οι πρώτες εκπομπές με την Irma Schiffers ξεπέρασαν τα 40.000.000 προβολές. 

Αυτό είναι κάτι θετικό διότι ένα ποσοστό των ανθρώπων στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. αντιλαμβάνονται πλέον ότι μια κλειστή ομάδα ανθρώπων, ας την πούμε η ''ελίτ'' μέσω ανεξάρητων οργανισμών που ελέγχει όπως η B.I.S., η World Bank, το I.M.F., η European Central Bank (E.C.B.) και τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις χειραγωγούν και ελέγχουν πλήρως τόσο το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα όσο και -μέσω των εκβιασμών των κυβερνήσεων- και την δημοσιονομική πολιτική των κρατών.

Ο Ronald Bernard έδωσε σειρά συνεντεύξεων αλλά και διαλέξεων σε ευρωπαϊκές χώρες για το πως λειτουργεί η ''ελίτ'' στον οικονομικό τομέα και απομυζά τους λαούς και τα κράτη. Η προβολή των αποκαλύψεών του και ο σχεδόν -από τους περισσοτέρους, κατανοητός λόγος του- δίνει ιδιαίτερη αξία στο ξεσκέπασμα της ''ελίτ'', τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα που παρουσιάζουμε. 
ο Ronald Bernard
Με την ανάρτησή μας αυτή συνεχίζουμε την παρουσίαση των αποκαλύψεων του Ronald Bernard, όσον αφορά τα οικονομικά θέματα. Το υλικό προέρχεται από μια εκ των συνεντέξεων που έδωσε στην D.V.M. TV και την δημοσιογράφο Irma Schiffers. 

(Η μετάφραση-απόδοση των όσων καταθέτει ο Ronald Bernard έγινε από το blog μας http://hellas-economy.blogspot.gr/. Είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης και αν υπάρχει κάποιο λάθος ζητούμε την κατανόηση. Δεν έγινε ούτε σκόπιμα ούτε για να υπερβάλουμε στα όσα, έτσι κι αλλιώς αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά καταθέτει ο R.B. Οι υπογραμμίσεις, επισημάνσεις με bold και σημειώσεις είναι δικές μας).   

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Ronald Bernard 

-Σε ένα άρθρο που έχω μπροστά μου από το Dutch New Channel με τον τίτλο ''Gas prices increase inflation'' (9.2.2017) πέρα από το ότι ο τίτλος του είναι εκ των προτέρων λανθασμένος, έχει ενδιαφέρον να το διαβάσεις. Τα περισσότερα που διαβάζεις σε αυτό είναι μια διαστροφή της αλήθειας διότι αν αυξηθεί η τιμή της βενζίνης/αερίου δεν σημαίνει ότι έχει περισσότερο κόστος. Στην πραγματικότητα σημαίνει ότι ο μισθός μας (οι αποδοχές μας) αξίζουν λιγότερο. Αυτό που γίνεται είναι ότι το νόμισμά μας υποτιμάται, η αγοραστική μας αξία/δύναμη μειώνεται. Αυτό είναι ο πληθωρισμός. Βρίσκω αξιοσημείωτο ότι μπορώ να βρω ψήγματα αλήθειας από αυτούς, ακόμη και από το N.O.S. (Dutch New Channel). Γράφει λοιπόν: ''Με τον προσαρμοσμένο πληθωρισμό να βρίσκεται στο 1,6% οι Ολλανδοί είναι σε τροχιά να ακολουθήσουν τα υψηλότερα επίπεδα του ευρωπαϊκού πληθωρισμού που ανέρχεται στο 1,8% ετησίως''.   

την πραγματικότητα ο μισθός σας (οι αποδοχές σας) αξίζουν 1,8% λιγότερο ετησίως κάτι που μειώνει την αγοραστική σας δύναμη. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο (παλαιότερα) ένα άτομο με μια καλή δουλειά μπορούσε να συντηρήσει μια ολόκληρη οικογένεια. Τώρα 2-3 άτομα με πλήρη απασχόληση με δυσκολία μπορούν να τα βγάλουν πέρα και εγκλωβίζονται στην κρίση διότι 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ολλανδία είναι χρεωμένοι (κάτω από το όριο της φτώχειας) και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα πλέον.




-Και τώρα το σημαντικό απόσπασμα του άρθρου: ''Η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (αυτή που είναι στα υψηλά στρώματα της πυραμίδας) έχει προσπαθήσει τα δυο τελευταία χρόνια χρησιμοποιώντας πολιτικές χαμηλού επιτοκίου και συνεχίζοντας την εκτύπωση (ηλεκτρονικού) χρήματος να δημιουργήσει 80 δισεκατομμύρια νέου χρήματος κάθε μήνα αξιοποιώντας συμβόλαια πάνω σε συμβόλαια χρέους για να αυξήσει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη στο επιθυμητό επίπεδο του 2% ετησίως''. Ως εκ τούτου κλέβουν από εμάς 2% ετησίως, από το μεροκάματό μας και τον χρόνο εργασίας μας, για τον οποίο λαμβάνουμε μισθό. Κλέβουν συνειδητά 2% ετησίως από εμάς και μετά μάς λένε ότι οι τιμές αυξάνονται. Αυτό είναι κραυγαλέο ψέμα. Τα χρήματά μας υποτιμούνται. Αυτό κάνουν. 
Δίπλα στο επιτόκιο βρίσκουμε φυσιολογικό να υπάρχει ο πληθωρισμός, ένας άλλος τρόπος που είναι και αυτός κλοπή. Άρα απομυζούν πραγματικές αξίες με πολλούς τρόπους. 

-Ας συνεχίσουμε τώρα. Μιλάμε για έναν οικονομικό μηχανισμό που η ελίτ χρησιμοποιεί για να αποσπά πραγματικές αξίες μέσω του νομισματικού συστήματος. Το κάνουν αυτό μέσω των τραπεζών. Οι τράπεζες είναι το κλειδί αυτής της διαδικασίας. Μιλάμε για τον B.S.N. (Citizen Service Number). Μιλάμε για αριθμό εξυπηρέτησης αλλά νομίζω είναι ένας Citizen Slave (σκλάβου) Number. Αν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ό,τι είμαστε σε έναν αγώνα ανταγωνισμού και κάλυψης των αναγκαίων, θα πρέπει να αναζητήσουν την αιτία στο οικονομικό σύστημα, που είναι δομημένο να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και να αφήνει τους φτωχούς στην φτώχεια και μιζέρια τους. 

-Σύμφωνα με τα στατιστικά από μελέτες οικονομολόγων ο τόκος (αντιπαράβαλε τις δόσεις των δανείων όπου στο τοκοχρεωλύσιο που επιστρέφουμε στην τράπεζα ένα μεγάλο μέρος είναι ο τόκος που καθορίζεται βέβαια από το επιτόκιο) πληρώνεται από το 80% των ανθρώπων-δανειοληπτών στην διάρκεια ολόκληρης της ζωής τους, ένα υπόλοιπο 10% εισπράττει κάποιο τόκο και αποπληρώνει κάποιον και ένα άλλο 10% λαμβάνει τόκους μόνον. Αυτό από μόνο του διαφωτίζει το πρόβλημα μονομιάς. Η μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων πληρώνει το σύστημα κατά την διάρκεια της ζωής τους, ενώ μια μικρή μερίδα μόνον έχει λαμβάνειν από το σύστημα. 
(σημ: Αντιπαράβαλε ότι αν κάποιος λάμβανε π.χ. δάνειο κατοικίας, όπως συνέβαινε μέχρι το 2007-2008 στην Ελλάδα ποσού περίπου 250.000-300.000 ευρώ για να πάρει ένα διαμέρισμα -αυτά περίπου ήταν τα ποσά δανεισμού τότε για ένα τριάρι διαμέρισμα σε μια μέση περιοχή και όχι βέβαια ακριβή-  και ήταν στην ηλικία των 25 ή 30 ετών όταν το έλαβε, θα πρέπει για 25 ή 30 ή 35 χρόνια -αυτές ήταν τότε οι διάρκειες αποπληρωμής που έδιναν οι τράπεζες- να το αποπληρώνει, δηλαδή το μεγαλύτερο αν όχι ολόκληρο τον χρόνο της εργασιακής του ζωής. Μάλιστα στη λήξη του δανείου με τον τόκο θα είχε επιστρέψει στην τράπεζα περίπου 2 με 2,5 φορές το ποσό που δανείστηκε).  

-Για το εθνικό χρέος πληρώνουμε (οι Ολλανδοί) 13 δις ευρώ ετησίως μόνον για τόκους, για το εθνικό εξωτερικό χρέος. Αυτό το ποσό πληρώνεται από τους πολίτες μέσω της φορολόγησης και πηγαίνει στα χέρια ιδιόκτητων τραπεζών. Βασίζεται στο χρήμα, το οποίο δημιουργείται ηλεκτρονικά από το τίποτα με ένα συμβόλαιο χρέους το οποίο το κράτος ευχάριστα αποδέχεται. Η κυβέρνηση ευχάριστα αποδέχεται να παίξει αυτό το παιχνίδι και πληρώνει τέλη χρήσης και οφειλές στις ιδιόκτητες τράπεζες. Αν κρατούσαμε αυτά τα 30 δις τόκων κάθε έτους για 30 χρόνια δεν θα χρειαζόταν να εξοικονομούμε πόρους (σαν κράτος). Όταν λοιπόν οι πολίτες συνειδητοποιήσουν ότι το φαινομενικά αθώο επιτόκιο (=ο λόγος του τόκου προς το κεφάλαιο) είναι ο μεγάλος ''διαφθορεάς'' που προκαλεί όλα τα προβήματα (...θα υπάρχει ελπίδα αλλαγής). 
ο Έλληνας Σταγειρίτης φιλόσοφος και πανεπιστήμονας Αριστοτέλης 384 π.Χ. - 322 π.Χ

 --[(σημ.δική μας):Ας θυμηθούμε τον Αριστοτέλη: ''Πάντων δεινών τόκος εστί''. Επίσης... ο Αριστοτέλης αναφώνησε: ''το χρήμα δεν γεννάει απογόνους''. ''Το χρήμα'', μας είπε ο μεγάλος φιλόσοφος, ''δεν είναι δημιούργημα της φύσης, αλλά του νόμου και αυτό επινοήθηκε για τη διευκόλυνση των συναλλαγών. Η τοκογλυφία είναι μισητή στην κοινωνία, επειδή το κέρδος προέρχεται από το ίδιο το χρήμα, πολλαπλασιάζεται από τον τόκο, και όχι από τη χρήση για την οποία προορίσθηκε...'' 
πηγή: ''Το Απίθανο Συμβόλαιο: Η τυραννία της αποπληρωμής του χρέους'' Σπύρος Λαβδιώτης

- βλέπε μια σειρά άρθρων του ιδίου (Σπύρου Λαβδιώτη) που θα βοηθήσουν στην κατανόηση του θέματος: εδώ, εδώ και εδώ.
Henry Ford, 1863 – 1947

Επιπλέον ο Χένρι Φορντ (Henry Ford) έγραφε:  ''Ευτυχώς που ο [αμερικανικός] λαός δεν κατανοεί το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα καθώς, αν το κατανοούσε, πιστεύω ότι θα σημειωνόταν επανάσταση μέχρι αύριο το πρωί''.

Σε αντίθεση ο μεγαλοτραπεζίτης 'Αρτσιμπαλντ Ρότσιλντ έγραφε: ''Ας μου επιτραπεί να εκδώσω και να ελέγξω το χρήμα του έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος θεσπίζει τους νόμους''.(περισσότερα για την οικογένεια του Mayer Amschel Rothschild εδώ)].

(συνεχίζει ο Ronald Bernard)
-Εξάλλου, όταν οι καθολικοί κυριαρχούσαν στην Ευρώπη το επιτόκιο ήταν παράνομο επί ποινή θανάτου. Είναι από τις σημαντικές περικοπές της Αγίας Γραφής. Στις ισλαμικές τράπεζες είναι ακόμη παράνομο στην πραγματικότητα. Δυστυχώς, στις ημέρες μας πολλά νέα υπολογιστικά μοντέλα επιβλήθηκαν, που είναι μια μορφή επιβολής τόκου. Οι αμιγώς ισλαμικές τράπεζες ήταν οι τελευταίες που έμειναν μακρυά από την χρέωση τόκου. Το αστείο με τις ισλαμικές τράπεζες είναι ότι το 50% των ανθρώπων δεν είναι καθόλου ισλαμιστές. Είναι καθαρά ηθικό και πολιτιστικό (ζήτημα) γι' αυτούς στο να κάνουνε banking χωρίς επιτόκιο. Οι ισλαμιστές έχουν γνώση τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει ο τόκος. 

-[Irma Schiffers: Παράλληλα οι πολιτικοί κοιτούν αλλού (=αδιαφορούν). Απ' ότι καταλαβαίνω το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει καν πρόσβαση στο τι κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα]. 
Ronald Bernard: Ναί, είναι ιδιωτικά ελεγχόμενοι οργανισμοί και έχουν τέτοια εξουσία/κύρος και προσταστία που δεν έχουν ανάγκη από τίποτε. 
-[Irma Schiffers: Τότε ποιό το νόημα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και των κυβερνήσεων και τι κάνουν εξ' ονόματος των λαών; 
Ronald Bernard: Αυτά τα ιδρύματα (=θεσμοί) εξυπηρετούν το πολιτικό σύστημα. Για παράδειγμα στις εκλογές υπολογίζουν χορηγίες (=προϋπολογισμούς) των κομμάτων καθώς και τα σχέδιά/πρόγραμματά τους. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν (τα χρήματα) για καλό (τα κόμματα), αλλά μπορεί να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένη αντζέντα. Κατά την διάρκεια της εκλογικής περιόδου υπολογίζουν/οργνανώνουν τα πράγματα έτσι ώστε να φαίνεται πόσο καλά πάνε όλα... τα πράγματα πάνε καλά, νέες θέσεις εργασίας, πόσο θαυμάσια πάνε όλα... Μόλις οι εκλογές τελειώσουν αρχίζουμε να ακούμε για περικοπές και εξοικονόμιση για ακόμη μια φορά.  
-[Irma Schiffers: Όπως και να έχει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει καν πρόσβαση στα δεδομένα των τραπεζών. Δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτά...
Ronald Bernard: Επίσημα οι εταιρείες διαθέτουν/δημοσιεύουν τις ετήσιες εκθέσεις τους (ισολογισμούς κλπ.) αλλά εσείς μιλάτε για ένα επίπεδο στο οποίο οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν δημοσιοποιούνται. Έτσι είναι. Είναι αλήθεια για την B.I.S. Υπάρχει και άλλος μηχανισμός και μάλιστα πολλοί, όπως ο E.S.M. (European Stability Mechanism). Η Βουλή των αντιπροσώπων, νομίζω το 2012 έδωσε 100 ψήφους για να τον ιδρύσει. 
Ο E.S.M. είναι ένας ακόμη οργανισμός πλήρως προστατευμένος (με ασυλία κλπ.), οι υπάλληλοί του είναι αμνηστευμένοι και απρόσβλητοι. Ο εν λόγω θεσμός επιτρέπεται να κάνει ότι του πούν (η ελίτ και η B.I.S.). Τίποτε δεν είναι δημόσια διαθέσιμο και έχει και αυτό μια μορφή ανεξάρτητου κράτους.
***
European Stability Mechanism (E.S.M.)

E.S.M. ''must'' save E.U. countries (banks) in crisis.
E.S.M. can demand billions of euros of governments.
E.U. countries must pay the E.S.M. within 7 days.  

  • E.S.M. is irrevocable and unconditional (art.9) 
Οι (αποφάσεις) του E.S.M. είναι αμετάκλητες και άνευ όρων (άρθρο 9)
  • E.S.M. enjoys complete juristic immunity (art.27) 
Ο E.S.M. απολαμβάνει πλήρους νομικής ασυλίας (άρθρο 27)
  • E.S.M. personnel is inviolable (art.30) 
Το προσωπικό του E.S.M. τελεί απαραβίαστο/απροσπέλαστο (άρθρο 30) 


***
-Αυτό ο οργνανισμός (E.S.M.) εξουσιοδοτημένος από τους Αντιπροσώπους (των λαών της ευρωπαϊκής ένωσης), τους Υπουργούς και τις Κυβερνήσεις αρχικά ιδρύθηκε για να ''σώσει'' χώρες ( της ευρωπαϊκής ένωσης) κατόπιν όμως (όπως αποδείχθηκε) για να σώσει τις τράπεζες. Αυτός ο μηχανισμός ο E.S.M. εξασφαλίζει ότι οποιοδήποτε ποσό απαιτηθεί (για την διάσωση), είτε είναι 10 δις ευρώ είτε είναι 100 δις ευρώ θα πρέπει π.χ. να αποσταλλεί/κατατεθεί  από τους π.χ. Ολλανδούς σε 7 ημέρες.  

-Έτσι, αν για παράδειγμα ο E.S.M. αποφασίσει ό,τι θέλει να ''σώσει'' π.χ. την Ελλάδα και χρειάζονται χρήματα μπορεί να αναθέσει/υποχρεώσει την Γερμανία, την κυβέρνηση της Ολλανδίας κλπ. να δώσουν 10 δις ευρώ. Αυτά τα χρήματα πρέπει να σταλούν στον E.S.M. σε 7 ημέρες προκριμένου να εκτελέσουν το πρόγραμμά τους και να σώσσουν, στην πραγματικότητα τις τράπεζες. 

-Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ελλάδα, πολλά πακέτα χρημάτων έχουν αποσταλλεί μέσω του E.S.M. Από αυτά, στην πραγματικότητα ούτε το 5% δεν έχει φθάσει στην Ελλάδα. Τα περισσότερα έχουν πάει -μέσω της Ελλάδας- κατευθείαν στις Γερμανικές, Γαλλικές και Ολλανδικές τράπεζες. Όλοι στοιχημάτιζαν στην Ελλάδα και (με τα πακέτα αυτά των χρημάτων) ''εξαγόρασαν'' τους εαυτούς τους και αποσύρθηκαν από τις χρηματαγορές της Ελλάδας. 
***
Ronald Bernard, Μνημόνια στην Ελλάδα και αλήθειες...

[σημείωση δικής μας]: 
Προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα ανωτέρω με τον E.S.M. και την αποστολή χρημάτων στην Ελλάδα ας θυμηθούμε κάποια βασικά σημεία της Επιτροπής αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος (τα συμπεράσματα της οποίας, εν μέρη ή ολοκληρωτικά συμφωνούνε με τις εκθέσεις, μελέτες, άρθρα πολλών οικονομολόγων, της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

--Πέραν από τους προσχηματικούς λόγους χορήγησης των δανείων, ο πραγματικός στόχος (της πρώτης δανειακής σύμβασης) ήταν να προσφέρει ασφαλή έξοδο κινδύνου στους ιδιώτες ομολογιούχους που επιθυμούσαν να μειώσουν την έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα, καθώς η πιθανότητα επιβολής "κουρέματος" στην ονομαστική αξία των ομολόγων τότε ήταν εξαιρετικά υψηλή.


--Αυτό ήταν και η βασική αιτία για την απροθυμία των δανειστών να προχωρήσουν νωρίτερα στο "κούρεμα" των ομολόγων δεδομένου της έκθεσης των ξένων (Γαλλικών, Γερμανικών και Ολλανδικών τραπεζών) στο ελληνικό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος.

--"Η έκθεση των γαλλικών τραπεζών στην Ελλάδα ανερχόταν σε 60 δις ευρώ, ενώ των γερμανικών στα 35 δις. Εάν τυχόν υποχρεώνονταν σε σοβαρές απώλειες στα ελληνικά τους ομόλογα - καθώς και στα υπόλοιπα ομόλογα χωρών της ευρωζώνης που κατείχαν - η βιωσιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα επισκιαζόταν από ένα τεράστιο σύννεφο". (Blustein) Επομένως, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η πρώτη δανειακή σύμβαση, καθώς και το πρώτο Μνημόνιο, σχεδιάστηκαν για να διασώσουν τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας, ιδίως τις τράπεζες και όχι την Ελλάδα. 

--Tην περίοδο της «διάσωσης» (2010-2014) σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Βρέθηκε εκτός ελέγχου, περνώντας από τα 299,69 δις ευρώ (129,7% του ΑΕΠ) σε 317,94 δις (177,1% του ΑΕΠ). Ταυτόχρονα, το ποσοστό των ομολόγων στο σύνολο του χρέους μειώθηκε από 91,12% σε 20,69% (2011-2014), ενώ το ποσοστό των δανείων αυξήθηκε από 5,21% σε 73,06% (2009-2014). Συγκεκριμένα, τα δάνεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) αποτέλεσαν το 68,4% του συνολικού ελληνικού δημοσίου χρέους. Ο άκρως αναποτελεσματικός χαρακτήρας, από οικονομική άποψη, των δύο δανειακών συμβάσεων αποδείχθηκε το 2015, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Η ανάγκη αναδιάρθρωσης οφείλεται στο γεγονός ότι «τα δυο προγράμματα στήριξης της Ελλάδας συνιστούσαν μια κολοσσιαίων διαστάσεων διάσωση των ιδιωτών πιστωτών». (the Eiffel Group and the Glienicker Group)  
Για περισσότερα βλέπετε σχετικές μας αναρτήσεις εδώ, εδώ και εδώ και την Έκθεση Επιτροπής Δημοσίου Χρέους εδώ

***
Και συνεχίζει ο Ronald Bernard

-Με τον μηχανισμό του E.S.M. λοιπόν ''απελευθερώνουν'' τους εαυτούς τους. Και όλα αυτά τα πακέτα των χρημάτων προέρχονται από εμάς, από τους φόρους, το εθνικό εξωτερικό χρέος των χωρών (της ευρωπαϊκής ένωσης που επιβαρύνεται συνεχώς) κλπ. Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί για τους οποίους μιλάμε ''εξασφαλίζουν'' στην ελίτ, ότι (οι οικονομίες των χωρών παραμένουν στην οικονομική δυσπραγία που βρίσκονται), φτωχοποιούνται όλο και περισσότερο και βέβαια οι πλούσιοι γίνονται ακόμη πλουσιότεροι.  

Ronald Bernard  και ο αγώνας του

Ο Ronald Bernard, τα τελευταία χρόνια, προχώρησε σε αποκαλύψεις για το πως λειτουργεί η κλειστή ομάδα της ''ελίτ'' παγκοσμίως τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και -κυρίως- στο οικονομικό. 
Πολλοί από τους μεγαλοπελάτες του Ronald Bernard τον καλούσαν σε parties με τελετές, γυναίκες κλπ. Ο ίδιος παρακολούθησε σατανιστικές τελετές -σαν θέαμα, όπως περιέγραψε ο ίδιος- και το σημείο καμπής στην ζωή του, που τον έκανε να συναισθανθεί τι πραγματικά συμβαίνει ήταν όταν του ζήτησαν να θυσιάσει ένα παιδί. Βλέπε αναλυτικά μέρος της απομαγνωτοφώνησης εδώ και εδώ. [βλέπε βίντεο εδώ]

Η ανταπόκριση που είχαν οι αποκαλύψεις του Ronald Bernard ήταν μεγάλη. Δεκάδες εκατομμύρια ήταν οι τηλεθεατές των συνεντεύξεών του ενώ ο ίδιος έδινε σειρά διαλέξεων σε όλη την Ευρώπη με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών. Δραστηριοποείται και μέσω του οργανισμού B of Joy (και εδώ) στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε μια απο τις διαλέξεις του εδώ. Επιπλέον, συλλογή κάποιων από των ομιλιών του θα βρείτε στο Friends of Ronald Bernard και στο fb εδώ.

O Ronald Bernard, γνώρισε εκ των έσω τον κόσμο της ελίτ, συγκλονίστηκε από την πραγματικότητα και θέλησε να αλλάξει πορεία και να αποκαλύψει την αλήθεια. Ακολούθησε την συνείδησή του εις βάρος του προσωπικού του -συμβατικού- συμφέροντος αλλά υπέρ της αληθείας, των συνανθρώπων του, των λαών.

Το μεγαλείο του Ronald Bernard είναι ότι δεν σιώπησε, όχι μόνον αποκάλυψε αλλά δούλεψε σκληρά ο ίδιος και μάλιστα πανευρωπαϊκά ώστε η αλήθεια να γίνει κατανοητή από τους απλούς πολίτες. Πιστεύει ότι αν οι πολίτες καταλάβουν και ενημερωθούν τότε θα αγωνιστούν και πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Εξαρτάται από τον καθένα μας να σταθούμε με γενναιότητα απέναντι στην αλήθεια και να την προβάλουμε. Η σιωπή, η απραξία, ο φόβος και ο συμβιβασμός είναι τα οχήματα πάνω στα οποία βασίζεται αυτή η ''ελίτ''. 
 
Επιμέλεια: Ξενοφών Οικονομικός (4.9.2017) ©
 
copyright 4481/2017

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες σημειώνουμε πως:
-ό,τι υπάρχει σε αυτό το blog είναι αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας τόσο των έργων του Σωτήρη Σοφιανόπουλου όσο και άλλων επιστημόνων οι οποίοι αναφέρονται όπως και οι αντίστοιχες πηγές και βιβλιογραφία.
Ως εκ τούτου τα άρθρα μας αποτελούν πνευματικό κόπο της ομάδας μας ή μεμονωμένου συναδέλφου μας που τα συντάσσει.
Το δικαίωμα χρήσης και αναδημοσίευσης του υλικού από το blog μας καθορίζεται από τον αντίστοιχο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας Ν. 4481/2017 σε συνέχεια του Ν. 2121/1993.
-Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου μας υπό την αυστηρή προϋπόθεση επισύναψης της πηγής μέσω ενεργού συνδέσμου και αναφοράς του blog και του ονόματος του συγγραφέως του άρθρου.
-Σχόλια θα εγκρίνονται όταν είναι σχετικά με το θέμα, εννοείται ό,τι δεν περιέχουν προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δεν περιέχουν συνδέσμους αμφιβόλου αξιοπιστίας.
-Όταν αποστέλλετε κείμενα μέσω σχολίων ή e-mail και δεν είναι δικά σας παρακαλείσθε να αναγράφετε την πηγή τους.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.